PREDSTAVITEV

ŽE 50 LET

Čebelarstvo na naši kmetiji ima že 50 letno tradicijo.
Čebelariti je začel moj oče pred letom 1960, seveda z nekaj panji , leta 2004 sem začel sam, stari 12 panjski čebelnjak sem podrl in postavil novega za 87 družin, s tem se je začel hitrejši razvoj čebelarstva pri nas, tako da je danes pri nas cca 100 družin.
Vse čebelarjenje razen, trenutno, petih panjev se odvija v AŽ panjih.
sedaj v glavnem čebelarimo na med, ker pa nas tržna situacija in nizke odkupne cene medu silijo v drugo smer, razmišljamo o pridobivanju matičnega mlečka in pa vzgoji čebeljih družin za prodajo.

Zraven službe v Gorenju, kot planer proizvodnje, vinograda in kmetije mi včasih zmanjka časa za dela v čebelnjaku, na pomoč mi priskočita sin Jani, ki obiskuje tretji letnik gimnazije v Rogaški Slatini ter moja žena.
Veliko veselje do čebel pa že izkazuje naša hčerkica Petra, ki je stara tri in pol leta.

Ogromno časa posvečam izobraževanju s področja čebelarjenja, življenja čebel in pridobivanja vedno bolj iskanih eko pridelkov, obstaja tudi želja, da bi mogoče nekega dne tudi naše čebelarstvo dobilo vzdevek EKO.

Ker je naše čebelarstvo v neokrnjeni naravi in v bližini.

 • Donačke gore
 • Muzeja na prostem v Rogatcu
 • Izvira mejne reke Sotle
 • Gradu Strmol v Rogatcu
 • Konjeniškega kluba v Rogatcu in še marsikaj


 • Vam priporočamo, da obisk na našem čebelarstvu združite z nepozabnim izletom in ogledom zgoraj navedenih kulturnih znamenitosti.

  Ker se zavedamo, da ima kupec VEDNO PRAV, se trudimo čim bolj približati željam in potrebam kupcev.
  Ko si ustregel kupcu in izpolnil njegovo pričakovanje, si naredil uslugo njemu, še večjo pa sebi, zavedamo se, da je zadovoljen kupec največja reklama.

  Prepričani smo:

  KO NAS OBIŠČETE PRVIČ NE BO ZADNJIČ
  POKUSITE PROIZVODE NAŠIH MARLJIVIH ČEBEL, NE BO VAM ŽAL !